Cijevni press sistem

/Cijevni press sistem
Cijevni press sistem2018-09-19T12:59:51+00:00

Svojim sveobuhvatnim asortimanom Viega Smartpress nudi uvijek odgovarajuće rješenje za najrazličitije zahtjeve instalacija pitke vode. Bilo da je u pitanju prstenasta ili serijska instalacija ili klasični T- komad odnosno montaža s razdjelnicima. Pritom Viega Smartpress zadovoljava stroge kriterije i zakonske odredbe koje se tiču očuvanja kvalitete vode za piće.

Viega smartpress savršeno je prikladan i za instalacije grijanja. Pritom ne samo da štedi troškove i vrijeme, nego sa svojim optimalnim prijelazima, križnim komadima i predizoliranim cijevima pruža inteligentne komponente koje su međusobno savršeno usklađene i omogućuju izvođenje svih varijanti priključivanja.

Ušteda vremena tijekom montaže

Jednostavna i brza montaža posebna je prednost sustava Viega Smartpress. U samo tri radna koraka nastaje dugotrajni i sigurni spoj: Odrežite cijev, nataknite spojnicu, sprešajte i gotovo. Nisu potrebni zahtjevi pripremni radovi poput kalibracije ili kosog zasijecanja krajeva cijevi kao ni dodatno proširenje. Time se Viega Smartpress može pohvaliti i uštedom vremena do 30%

Plemeniti čelik, bronca i PPSU prikladni su za sve instalacije pitke vode.

  • Viega Smartpress sustav objedinjuje najbolje i najpoznatije materijale u jednom: plemeniti čelik i broncu, poznate po metalnim cjevovodnim sustavima kao što su Sanpress Inox ili Profipress te visokoučinkoviti umjetni materijal PPSU kao i desetljećima provjerene cijevi od polietilena umreženog elekronskim snopom. Svi su materijali prikladni za sve pitke vode, otporni na decinkaciju i ispunjavaju lokalne zahtjeve po pitanju higijene.
  • Sve Viega Smartpress spojnice na raspolaganju su u dimenzijama od 16 do 63 mm i nemaju O-prsten. To je nedvojbeno prednost pri montaži, jer više nije potrebna kalibracija. S O-prstenom također su otpali nedostatci kao što je pojačano prljanje te smanjeni unutarnji promjeri. Ručna montaža je tako brža i sigurnija. Viega Smartpress spojnice također imaju patentirano tehničko rješenje SC-Contur, koje omogućuje brzo i pouzdano uočavanje nehotice nesprešanih mjesta spajanja.
  • Viega Smartpress spojnice objedinjuju godinama prikupljano stručno znanje, provjerenu tehniku i izuzetno kvalitetne, dugotrajne materijale otporne na koroziju. Rezultat je inovativan cjevovodni sustav, koji kombinacijom brze ugradnje i minimalnih padova tlaka omogućuje sigurne instalacije pitke vode i grijanja.

Viega Smartpress cijev osvaja svojom maksimalnom postojanošću oblika, nudeći istovremeno izuzetnu fleksibilnost. Manje dimenzije, kao što su one do 32 mm, mogu se čak bez ikakvih problema saviti i rukom, a savršeno su prilagođene individualnim uvjetima montaže. Viega Smartpress cijevi su dostupne u dimenzijama od 16 do 63 mm. Kako bi se zajamčila vrhunska kvaliteta, Viega proizvodi sve sistemske komponente kao i same Viega Smartpress cijevi – ispunjavajući uz to i sve normativne zahtjeve uz posjedovanje potrebnih certifikata.

Viega smartpress