Drenaža

/Drenaža
Drenaža2018-09-21T07:33:38+00:00

Primjenu drenažnih cijevi možemo ispitati već u samom imenu, odnosno koristimo ih za isušivanje građevinskih i drugih terena koji sadrže velike količine vode. Drenažne cijevi su žute boje te ispunjavaju zahtjeve standarda DIN 1187, po kojim se ispituje kvaliteta svih suvremenih PROIZVOĐAČA DRENAŽNIH CIJEVI.

Pri polaganju cijevi u zemlju ista se može obložiti filterskim materijalom, čija je namjena povećanje hidraulične moći drena i sprečavanje brzog začepljenja cijevi.

drenažne cijevi

Materijal

U današnje vrijeme, primjene novih materijala i novih tehnoloških postupaka, umjesto klasičnih materijala sve više se primjenjuju plastični materijali, konkretno u slučaju drenažnih cijevi PVC materijal.

Polaganje drenažnih cijevi obavlja se strojno ili ručno, što ovisi o površini koja se drenira. U poljoprivredi, gdje su velike površine, obavlja se strojno polaganje jer je kvalitetnije i mnogo brže.

Sistem rebraste cijevi posjeduje na svakom perforiranom rebru i dodatni utor-užljebljenje, što bitno doprinosi bržem prilazu vode do proreza iz prostora oko drenažnih cijevi,

Drenažne cijevi su raspoložive u promjerima od DN 50 do DN 200, a isporučuju se u kolutovima od 50 m

ALPRO-ATT